Kuinka lopettaa viivyttely?

Joskus mieli on täynnä erilaisia ideoita, mutta niiden toteuttaminen, tai edes aloittaminen, on hyvin vaikeaa. Ensin tuleekin valmistautua sekä henkisesti, että fyysisesti. Jos alku on takkuilevaa, kannattaa ottaa asia askel kerrallaan. Alusta on hyvä aloittaa ja jatkaa niin kauan, kunnes päästään loppuun.

  • Aloita kysymyksellä ”miksi?”. Miksi olet lähtemässä tiettyyn toimeen ja miksi se vaikuttaa mihinkään? Kun tiedät tarkoituksen ja projektin vaikutuksen, saat enemmän motivaatiota aloittaa.
  • Tartu ideoihin heti, sillä jos niitä yritetään pakottaa ulos vain tiettyinä aikoina, voi mieli olla tyhjä. Oli idea sitten hyvä tai huono, kannattaa sitä hyödyntää, vähintään harjoittamalla aivoja.
  • Muista tehdä tarpeeksi perehtymistä aiheeseen, sillä mitä enemmän tiedät, sitä paremmin mielesi on valmistautunut asiaan.
  • Myönnä pelot, sillä mitään uutta ei voida keksiä, jos pelätään asuta uusille alueille. Pelkoja voidaan käsitellä joogan, meditaation, tai vaikka kirjoittamisen avulla. Joskus on myös hyvä käydä pelot läpi ystävien tai työkavereiden kanssa. Tämä auttaa selventämään ajatuksia ja tehostamaan luovaa ajattelua.
  • Ruoki aivoja ja mene sinne, minne mielikuvitus ja uteliaisuus kuljettaa. Mitä enemmän erilaisia tietolähteitä on käytössä, sitä enemmän erilaisia luovia ratkaisuja keksitään. Kaikkea voidaan pitää raakana materiaalina, mikä vaikuttaa kaikkeen ja mitä voidaan hyödyntää jokaisessa tilanteessa, vähintään ruokkimalla luovuutta.
zerif-lite