Miten kotiaan voi sisustaa helposti ja edullisesti?

Kodissa vietetään paljon aikaa ja moni tekee töitäkin kotoa käsin. On siis tärkeää, että koti on viihtyisä ja asujan näköinen. Jos oma koti tuntuu kolkolta ja vieraalta paikalta, ei siellä varmasti viihdy. Silloin kannattaa sisustaa kotiaan niin, että se tuntuu enemmän omalta. Millaisilla keinoilla kodistaan sitten oikein saa viihtyisämmän? Kannattaako käydä ostamassa tuhat euroa maksava veistos ja laittaa se eteisaulaan? Tällä keinolla kodin viihtyisyys ei varmasti kovin paljoa parane, vaan pienillä harkituilla muutoksilla voi saada paljon enemmän aikaan. Jos aihe kiinnostaa, niin ota tästä artikkelista parhaat vinkit haltuun.

Kodin sisustaminen

Kotiaan voi siis ehostaa monin eri tavoin, eikä kaiken tarvitse maksaa tuhottoman paljon. Yksi hyvä tapa tehdä asunnostaan kodikkaampi, on laittaa tauluja seinille. Niissä voi käyttää valmiita julisteita tai kortteja, mutta jos sinussa on yhtään valokuvaajan vikaa, voit tilata omista kuvistasi kortteja tai julisteita. Ne ovat aina persoonallisempia kuin kaupasta ostetut geneeriset kuvat. Jos laittaa seinälle itse ottamiaan kuvia, voi valokuvakehys olla hyvä hankkia niitä varten. Netissä on useita kauppoja, josta löytyy varmasti valokuvakehyksiä jokaisen tarpeisiin. Olitpa sitten tilaamassa pieniä kehyksiä kortteja varten, tai hieman suurempaa kehystä julistetta varten, niin verkkokaupasta sellainen löytyy ihan varmasti.

Kotiin voi myös hankkia viherkasveja, jotka tuovat eloisuutta asuntoon. Ne myös puhdistavat huoneilmaa, joten senkin puolesta kannattaa hommata muutama kasvi kotiaan piristämään. Monet tykkäävät laittaa koriste-esineitä näytille, ja niillä saakin mukavasti persoonallista ilmettä kotiinsa. Jos olet käynyt matkoilla, voit hankkia aina reissusta jonkin koriste-esineen. Se on sitten vaikkapa olohuoneen kirjahyllyssä muistuttamassa hienosta matkasta ja upeista kokemuksista.

Myös tekstiileillä saa helposti ja varsin edullisesti uutta ilmettä kotiinsa. Jos hankkii vaikka uudet verhot tai maton, muuttuu kodin ilme varsin nopeasti. Kannattaa kuitenkin miettiä, että uudet verhot tai matto sopii hyvin yhteen muun sisustuksen kanssa.

zerif-lite