Tee yrityksen tulevaisuudesta totta

Kun halutaan nähdä vilaus tulevaisuuteen, tulee keskittyä myös oman alan ulkopuolelle. Omasta alasta ei voida koskaan oppia niin paljoa, että nähtäisiin tulevaisuuteen selvästi, sillä kaikki oleellinen on jo tiedossa. Tulevaisuutta tulisikin tarkastella seuraavien keinojen avulla:

  • Tarkkaile trendejä

Trendien huomaaminen on tärkeä luova työkalu, jolla löydetään potentiaalisia tuotteita ja palveluita. Onnistuessaan tämä antaa yritykselle mahdollisuuden miettiä mitä trendejä voidaan taloudellisesti hyödyntää.

  • Oman alan ulkopuolella tapahtuu

Muiden alojen tapahtumien seuraaminen ja esimerkiksi kulttuurin muutosten näkeminen on tärkeää, jotta tiedetään, mihin suuntaan yhteiskunta kehittyy ja mitä tarpeita tai puutteita tämä muodostaa.

  • Lue ja opi

Kirjojen lukeminen on hyvä tapa kehittää itseä, varsinkin jos käsillä on ajattomia klassikoita. Lisäksi muiden kuunteleminen on hyvä tapa saada uutta näkökulmaa ja jokaiselta henkilöltä voi oppia jotakin. Myös eri alojen lehtien lukeminen on tehokas tapa saada tietoa uusista trendeistä ja tiedostaa, miten ne voivat vaikuttaa myös omaan alaan.

  • Tunne itsesi

Jotta tulevaisuuden mahdollisuuksien huomaaminen voi olla mahdollista, tulee ensin tuntea itsensä, oma yritys ja omat arvot. Näitä tulee pitää pohjana, joka lähtee viemää yritystä eteenpäin, sekä henkilökohtaisella, että kansainvälisellä tasolla. Ajatteleminen, suunnitteleminen ja erilaisten asioiden kokeileminen tulee lisäämään luovuutta ja sen takia ei tule unohtaa, kuinka tärkeää on omasta itsestä huolen pitäminen.

zerif-lite